Ministr Herman bude číst cestujícím ve vlaku: Je to inspirující

22.09.2016 7:32

Dnes vrcholí třetí ročník festivalu autorského Čtení ve vlaku. V průběhu čtyř dní tak mají cestující třiceti spojů možnost poslechnout si autorská čtení od dvaadvaceti spisovatelů v netradičním prostředí vlakového vagonu.

Ministr Herman bude číst cestujícím ve vlaku: Je to inspirující
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Nad celým projektem převzal spolu s dalšími osobnostmi záštitu ministr kultury Daniel Herman, který bude zítra číst cestujícím ve vlaku z Hlavního nádraží do Karlštejna (spoj vyjede z pražského Hlavního nádraží v 13,47 hodin a do Karlštejna dorazí ve 14,27 hodin).

„Je to především zajímavý a inspirující projekt, který  se snaží podpořit  české autory, českou literaturu a já jsem za něj velmi rád. Atmosféra ve vlaku je spontánní  a  mnozí  cestující si uvědomí, že kniha v dnešní době internetu není mizejícím zbožím,  že za ní stojí zajímaví lidé, se kterými se navíc ještě - třeba po práci -  mohou v netradičním prostředí setkat“, uvádí  Daniel Herman.  

Oficiální ukončení festivalu proběhne zítra, tedy ve čtvrtek 22. září 2016, v knihkupectví Neopalladium – Hlavní nádraží od 15 hodin. Během odpoledne bude mít veřejnost možnost navštívit různé diskusní bloky. O současné próze budou besedovat Michal Viewegh, Halina Pawlowská, Radka Třeštíková a Pavel Mandys, tématu vzdělávání v rámci uměleckých oborů se od 17 hodin budou věnovat ministr kultury Daniel Herman, zástupce Vysoké školy kreativní komunikace a pražská  zastupitelka Eliška Kaplicky Fuchsová. Speciálním hostem tohoto diskusního bloku bude také Arnošt Goldflam, který v tento den oslaví sedmdesáté narozeniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…