Ministr Herman navštívil vernisáž výstavy Svědkové lidskosti

26.02.2017 20:30

V Emauzském opatství v Praze 2 ministr Herman zhlédl výstavu Svědkové lidskosti s podtitulem Odpůrci nacismu z řad sudetoněmeckých křesťanů v letech 1938 – 1945.

Ministr Herman navštívil vernisáž výstavy Svědkové lidskosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Výstava přibližuje osudy deseti lidí z křesťanského prostředí, kteří se postavili nacismu. Jedná se o pět kněží, dvě řeholnice a tři laiky, z nichž se nikdo nedožil konce války. Byli to Richard Henkes, Roman Karl Scholz, Augustinus Franz Schubert, Eduard Schlusche, Hanns G. Heintschel von Heinegg, Karl Schrammel, Engelmar Hubert Unzeitig, Josef Tippelt, Epiphanie Pritzlová a Marie Restituta Helena Kafková. Zemřeli v koncentračních táborech nebo byli popraveni.

Výstava si klade za cíl připomenout jejich památku a zároveň památku všech ostatních sudetoněmeckých odpůrců nacistického režimu a rovněž má být impulsem pro další bádání k tomuto dosud málo zpracovanému historickému tématu. Německá verze výstavy byla poprvé prezentována v září 2016 ve Würzburgu u příležitosti blahořečení P. Engelmara Unzeitiga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…