Ministr Herman se zúčastní zahájení projektu obnovy vimperského zámku

26.03.2017 22:45

Daniel Herman se v pondělí 27. března 2017 v 11 hodin zúčastní slavnostního zahájení projektu NPÚ Státní zámek Vimperk – „Probouzení zimního zámku“.

Ministr Herman se zúčastní zahájení projektu obnovy vimperského zámku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Akce proběhne na vimperském zámku za účasti generální ředitelky Národního památkového ústavu Nadi Goryczkové a dalších čestných hostů. Národní památkový ústav uspěl s žádostí o dotaci (přes 110 milionů korun) v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Získané finance tak umožní obnovu Horního zámku.

Zámek se dočká zasloužených oprav po téměř čtvrt století čekání. Rekonstrukce počítá s kompletní výměnou inženýrských sítí, vybudováním návštěvnického centra, rozšířením a modernizací prostor Muzea Vimperska s následnou novou expozicí muzea, zaměřenou na místní historii, a samozřejmě s rekonstrukcí prostor nově koncipované prohlídkové trasy.  Chystaná obnova je první částí projektu „Probouzení zimního zámku“, který počítá s postupnou rehabilitací celého areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…