Ministr Hüner: Práce na Sokolovsku i pro vysoce kvalifikované odborníky

17.06.2018 14:21

V pátek 15. června 2018 se uskutečnil další významný krok k realizaci chystaného zkušebního centra BMW Group Future Mobility Development Center na Sokolovsku. Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner s Dr. Herbertem Grebencem ze společnosti BMW AG v Praze podepsali společnou Deklaraci o spolupráci mezi vládou ČR a BMW Group o přípravě výstavby nového zkušebního centra. Jde o další významný krok na cestě k realizaci investice společnosti BMW AG v ČR.

Ministr Hüner: Práce na Sokolovsku i pro vysoce kvalifikované odborníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner

Cílem je zde postavit jedno z hlavních zkušebních a vývojových center společnosti, které se bude kromě jiného specializovat na vývoj systémů budoucích autonomních vozidel. Nové zkušební centrum se bude rozkládat na ploše přibližně 500 hektarů v Karlovarském kraji severně od Sokolova.

K podpisu společné deklarace došlo po předchozích úspěšných jednáních se zástupci Karlovarského kraje, majitelem pozemků, společností Sokolovská uhelná a.s., společností CzechInvest a samozřejmě i vládou České republiky. Při podpisu takto významné deklarace byl přítomen také velvyslanec Spolkové republiky Německo, pan Christoph Israng.

„Díky této investici by na Sokolovsku měly vzniknout stovky nových pracovních míst. A to i pro vysoce kvalifikované odborníky. Uplatnění získají například automobiloví inženýři či odborníci na digitalizaci a autonomní řízení,“ říká ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a dodává: „Jde o investici s vysokou přidanou hodnotou, která pomůže rozvoji Karlovarského kraje.“

„Tento projekt stojí na vzájemné důvěře a my jsme hrdí, že jsme splnili všechny své závazky. Do tohoto okamžiku BMW Group investovala do celého projektu a jeho přípravy nižší desítky milionů eur. Naším společným cílem je získat nejpozději do konce roku 2019 stavební povolení. Dnešní podpis společné deklarace jasně ukazuje zájem ze strany vlády České republiky na další podpoře našeho společného projektu,“ řekl Dr. Herbert Grebenc, BMW AG, Human Resources, Senior Vice President Real Estate Management, Corporate Security.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…