Ministr Hüner: Vyjadřuji hlubokou soustrast pozůstalým kralupské tragédie

22.03.2018 19:47

Dnes dopoledne kolem desáté hodiny nastal v zařízení rafinerie, jejímž vlastníkem je akciová společnost Unipetrol, výbuch, při němž zahynulo šest lidí. Další lidé utrpěli zranění a byli transportováni do vinohradské a motolské nemocnice.

Ministr Hüner: Vyjadřuji hlubokou soustrast pozůstalým kralupské tragédie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner

Výbuch se odehrál bez následného požáru a podle dostupných informací zasáhl jednu ze skladovacích nádrží pohonných hmot, a probíhala zde plánovaná údržba. Příčina neštěstí zatím není známa. Na místě zasahují hasiči, zdravotníci a další složky IZS. Bezpečnost obyvatel okolních obcí nebyla ohrožena.

"Chtěl bych vyjádřit svoje upřímné politování a hlubokou soustrast pozůstalým. Je to nesmírná tragédie, největší za poslední desítky let. Žádná hodnota se nevyrovná lidskému životu. Pevně věřím, že všichni zranění budou v pořádku. Myslím na ně a přeji jim, aby se brzy zotavili," uvedl ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner.

V kralupské rafinérii probíhá od 20. března pravidelná údržba všech zařízení areálu Unipetrolu. Odstávka, dosud nejrozsáhlejší v dějinách kralupské rafinérie, byla plánována do 9. května.

"S ohledem na předem plánovanou odstávku výrobního zařízení rafinerie v Kralupech byly předem připraveny kroky, zajišťující dodávky pohonných hmot na domácí trh.  České republice tedy nehrozí výpadek zásobování trhu palivy," doplnil ministr Tomáš Hüner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.