Ministr Jurečka: Dal jsem důkazy, že se kontroly nedotkly jen polských výrobků

12.12.2014 4:31

Ministr zemědělství Marian Jurečka poslal svému polskému rezortnímu kolegovi Marku Sawickému důkazy, že inspekční orgány se při kontrolách dovozů potravin nezaměřují pouze na polské výrobky. Marian Jurečka to Marku Sawickému slíbil v telefonátu.

Ministr Jurečka: Dal jsem důkazy, že se kontroly nedotkly jen polských výrobků
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

„Ministru Sawickému předkládám statistický přehled jako důkaz toho, že naše dozorové orgány Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce nekontrolovaly polské potraviny nebo potraviny dovážené z Polska více než z jiných zemí. Naopak, z těch čísel je vidět, že jsme více kontrolovali například potraviny z Německa, z Nizozemska nebo Belgie. Zcela jistě tedy nešlo o žádnou cílenou kampaň proti polským potravinám. Nepochybili jsme, hájil jsem a vždy budu hájit naše spotřebitele, jejich zdraví a bezpečnost potravin,“ řekl ministr Jurečka.

Jako přílohu tiskové zprávy posíláme dopis ministra Mariana Jurečky jeho polskému kolegovi Marku Sawickému. Jde o souhrn údajů SZPI a SVS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…