Ministr Jurečka (KDU-ČSL): Jestli chci být předsedou lidovců?

17.03.2015 10:21

Prohlášení Mariana Jurečky k možné kandidatuře na post předsedy KDU-ČSL.

Ministr Jurečka (KDU-ČSL): Jestli chci být předsedou lidovců?
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

V posledním roce jsem byl vyzýván některými členy strany, abych kandidoval na předsedu KDU-ČSL. Poctivě jsem tuto variantu zvažoval, všechna její pro a proti. Zvažoval jsem případné dopady na rodinu, na moji práci ministra zemědělství a na fungování KDU-ČSL. Nakonec jsem se rozhodl, že na předsedu KDU-ČSL kandidovat nebudu. Chci, aby tuto informaci měli členové strany s předstihem a nedostala se k nim až na květnovém sjezdu KDU-ČSL.

K mému rozhodnutí přispěl především fakt, že jako první místopředseda spolupracuji s Pavlem Bělobrádkem již od roku 2011 a náš tandem funguje. KDU-ČSL má v současnosti oproti ostatním politickým stranám velkou výhodu, a tou je jednotné vedení. To je hodnota, která je velice cenná. Všichni si ještě velmi dobře pamatujeme dobu soubojů křídel ve straně, které nás nesmírně vyčerpávaly.

Jsem spoluzodpovědný za posledních pět let směřování KDU-ČSL a pokud jsem měl výhrady či podněty, tak jsem je také průběžně uplatňoval. Dnes nemám zásadní výhrady, abych výrazněji měnil způsob směřování KDU-ČSL. Budu velmi rád dál pracovat jako první místopředseda na dalším rozvoji KDU-ČSL. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že stoprocentní nasazení, kompetentní vedení resortů, jednotné vystupování a věrohodná politika KDU-ČSL, která není odtržena od reality, přinese úspěch nejen naší straně, ale i české společnosti. To je cíl, na kterém chci pracovat.

Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL, ministr zemědělství

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Jurečka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice