Ministr Jurečka: Koalice dává jasně najevo, že jí na rodinách s dětmi záleží

27.05.2014 22:32

KDU-ČSL se podařilo prosadit navýšení slevy na dítě.

Ministr Jurečka: Koalice dává jasně najevo, že jí na rodinách s dětmi záleží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL se dohodla na vyšší daňové slevě pro rodiny s dětmi. Zástupcům KDU-ČSL se tak podařilo prosadit jeden z FAMILY FRIENDLY bodů Dupačkové strategie a významný bod svého volebního programu. V roce 2015 bude sleva na druhé dítě navýšena o 200 korun měsíčně, v roce 2016 o 300 korun měsíčně a v roce 2017 o 500 korun měsíčně. Na třetí a další to bude v roce 2015 o 300 korun měsíčně, v roce 2016 o 600 korun měsíčně a v roce 2017 o 900 korun měsíčně.

"KDU-ČSL se podařilo prosadit zásadní bod svého program. Pan premiér i zástupci ministerstva financí řekli, že tato dohoda platí. Koalice tím dává jasně najevo, že jí na rodinách záleží a chce je dál podporovat," uvedl místopředseda KDU-ČSL a ministr zemědělství Marian Jurečka.

K finančním dopadům na rozpočet se vyjádřil místopředseda KDU-ČSL a sněmovny Jan Bartošek: „Sleva na dítě pro pracující rodiče se pozitivně promítne v tom, že lidé si tyto peníze neschovají, ale utratí je, projeví se tedy ve spotřebě, takže reálné navýšení rozpočtu v roce 2017 předpokládáme o cca 2,5 miliardy korun. Nejedná se o dávku, ale o opatření, které je vstřícné k pracujícím rodičům.“

Rodiče, kteří pracují a vychovávají děti, jsou podle KDU-ČSL základem státu. V rámci Dupačkové strategie chce KDU-ČSL prosazovat taková opatření, která vedou ke zlepšení finanční situace rodin, usnadnění spojení rodinného a pracovního života, ale také ke stabilnímu důchodovému systému.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…