Ministr Jurečka: Měníme rodinné vstupné. Nyní je i pro rodiny s více dětmi

07.08.2016 10:38

Na jedno rodinné vstupné mohou nově do Národního zemědělského muzea v Praze, kladrubského hřebčína nebo hřebčince v Písku i rodiny s více než dvěma dětmi. Podle ministra zemědělství Mariana Jurečky byl dosavadní model rodinného vstupného, tedy dva dospělí plus dvě děti, diskriminační.

Ministr Jurečka: Měníme rodinné vstupné. Nyní je i pro rodiny s více dětmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Zvýhodněné vstupné pro celé rodiny, bez ohledu na počet dětí, jsme zatím zavedli v našich podřízených institucích. Je podle mě nesmyslné, aby na rodinné vstupné mohli jít jen rodiče se dvěma dětmi a za další by si měli připlácet,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Nový model rodinného vstupného zatím platí v Národním zemědělském muzeu v Praze a všech jeho pobočkách (Čáslav, Kačina, Ohrada, Valtice), Národním hřebčíně Kladruby nad Labem či Zemském hřebčinci Písek. Podle ministra by se mohli inspirovat i v dalších institucích.

„Bylo by skvělé, kdyby to udělaly i kraje, města, obce nebo ostatní provozovatelé služeb, kde se rodinné vstupné také nabízí. Už jsem požádal ministra kultury, aby tuto změnu také zvážili, větším rodinám by se tak zpřístupnily například desítky hradů a zámků,“ uvedl ministr Jurečka.

Nový model rodinného vstupného navíc může být pro provozovatele i ekonomicky výhodný. Třeba v Národním zemědělském muzeu v Praze se podle jeho ředitele Milana Půčka po změně vstupného zvýšila návštěvnost, a tím i celkové tržby. Do muzea totiž míří i početné rodiny, které si to dříve nemohly dovolit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…