Ministr Jurečka: Naši drůbežáři získají možnost výrazně zkvalitnit chovy

17.12.2016 16:29

Čeští drůbežáři budou moci v následujících čtyřech letech čerpat podporu na zlepšení životních podmínek drůbeže v celkové výši přes 1,5 miliardy korun. Po téměř ročním intenzivním vyjednávání národní podporu schválila Evropská komise.

Ministr Jurečka: Naši drůbežáři získají možnost výrazně zkvalitnit chovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Díky finanční podpoře budou mít naši drůbežáři možnost výrazně zkvalitnit chovy a zlepšit podmínky, ve kterých zvířata žijí. Navíc díky investicím se jejich provoz stane efektivnější, což je nesmírně důležité s ohledem na konkurenci v ostatních evropských zemích,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka s tím, že v příštím roce se předpokládá uvolnění 300 milionů korun.

Režim podpory tvoří čtyři podopatření - Zlepšení stájového mikroklimatu drůbeže, Zlepšení životního prostředí drůbeže, Zajištění šetrnějšího zacházení se zvířaty a Zlepšení podmínek ustájení drůbeže v halách.

Sazby pro jednotlivá podopatření mají žadatelům pokrýt dodatečné náklady, které jim vzniknou z přijetí opatření na zlepšení životních podmínek drůbeže, které jdou nad rámec zákonných norem. Žadatelé budou závazky vždy přijímat na jeden rok s možností prodloužení.

O schválení podpory na zlepšení životních podmínek drůbeže usilovalo Ministerstvo zemědělství téměř rok. Po intenzivních jednáních Evropská komise nakonec potvrdila slučitelnost podpory s vnitřním trhem EU. Podmínky podpory budou stanoveny ze strany MZe v rámci dotačního programu dle Zásad, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2017.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…