Ministr Jurečka: Negativní dopady EET byly odstraněny. Nechceme nikoho trestat

03.06.2015 20:49

Návrh elektronické evidence tržeb prošel vládou a míří do poslanecké sněmovny. „Ministr Babiš objasnil některé detaily a zapracoval všechny námi požadované připomínky. Dva měsíce jsme prosazovali úpravu původního návrhu a to se nám nakonec dnes podařilo,“ řekl Marian Jurečka, místopředseda KDU-ČSL.

Ministr Jurečka: Negativní dopady EET byly odstraněny. Nechceme nikoho trestat
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

KDU-ČSL požadovala vysvětlení a opravu řady pasáží v důvodové zprávě a v analýze dopadů elektronické evidence tržeb RIA, aby mohl být materiál vládou schválen.

„Před dnešním jednáním vlády jsme veškeré podklady prostudovali do detailů a na vládu jsme šli s požadavkem vyjasnění nesrovnalostí. Naše připomínky byly zapracovány, takže nyní už víme, jaké náklady bude mít stát se zavedením EET, známe její očekávané výnosy. Je jasně definované, kterých živností se EET bude v první fázi týkat, prosadili jsme také, aby o případných změnách v jejich výčtu nerozhodovalo ministerstvo financí, ale řešily se prostřednictvím nařízení vlády,“ řekl Marian Jurečka.

V první fázi bude elektronická evidence tržeb zavedena pro restaurace, hotely a stravovací služby. Později by měly tržby evidovat i podnikatelé v oblasti velkoobchodu a maloobchodu. Nebude se naopak týkat například neziskových a charitativních služeb nebo spolkových a zájmových sdružení.

„Již ve volebním programu jsme jasně deklarovali, že chceme zavést pořádek ve výběru daní. Elektronická evidence tržeb je cestou, jak narovnat podmínky mezi nepoctivými živnostníky a živnostníky, kteří daně poctivě odvádějí. Nechceme nikoho trestat. Námi prosazené změny v návrhu by měly vést k vyššímu výběru daní a současně ochránit poctivé živnostníky,“ dodal Jurečka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce