Ministr Jurečka: Okamurův požadavek zestátnění Českého rozhlasu i České televize je varovný signál

24.11.2017 18:42

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny 24. listopadu 2017

Ministr Jurečka: Okamurův požadavek zestátnění Českého rozhlasu i České televize je varovný signál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Dobré dopoledne, vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové.

Jen musím říct, že mám sám za sebe smutný smíšený pocit při pohledu na výsledky volby místopředsedů Sněmovny, a budu stručný. Jenom těm, kteří dali těch 102 hlasů pro Tomia Okamuru, tak doporučuji: Podívejte se na server Demagog.cz. Tam je krásně zdokumentováno mnoho výroků, které tento současný vysoký ústavní představitel této Sněmovny a této země řekl. Ze 106 výroků, které tam jsou, je 68 nepravda a 49 je zavádějících. Když se podívám na kandidáta, který neprošel ani ve dvou kolech, profesor Petr Fiala, tak na stejném serveru má 137 výroků, které byly ověřovány, a z nich bylo 14 nepravda a 21 zavádějících. To je jen tak jako pro mě na zamyšlení, jaká kritéria, když tady volíme lidi, kteří tady slibují, něco takového tady říkají, nakolik jim to věříme a proč jim ten hlas vlastně dáváme.

K tomu, co tady řekl pan předseda klubu Fiala. Když váš pan předseda Tomio Okamura před asi čtrnácti dny říkal, že je potřeba veřejnoprávní média zestátnit, Český rozhlas i Českou televizi - to je docela varovný signál! V okamžiku, kdy něco zestátním, tak nemohu mluvit o tom, že je tady svoboda slova a že tady je veřejnoprávní médium, které má plnit - se všemi nedokonalostmi, které občas má, se nemusí líbit vám i nám. Ale já se potom ptám, kolikrát jste vy, vaši poslanci, podali stížnost na radu v nějakém konkrétním podnětu? Navíc tu radu tato Sněmovna volí. Takže ono jenom tak jednoduše říkat a kritizovat a kopat je strašně jednoduché. A tato Sněmovna to má v rukou. Takže zamysleme se nad tím, když volíme, koho volíme, jak ten člověk je věrohodný.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…