Ministr Jurečka: Šel bych dnes na pohřeb, i kdybych nebyl politikem

25.03.2017 18:50

Vyjádření na sociální síti Facebook:

Ministr Jurečka: Šel bych dnes na pohřeb, i kdybych nebyl politikem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Když čtu komentáře a výroky některých lidí včetně prezidenta Zemana na adresu kardinála Vlka, je mi těch lidi upřímně líto. Kardinal Vlk má za sebou životní příběh, který je inspirativní a na který se já dívám s velkou pokorou. 

Měl jasně nastavený žebříček hodnot, nejen někde v hlavě, ale hlavně v praktickém životě, kde je přirozeně žil bez ohledu na to, jaký režim byl zrovna ve strakovce a na Hradě.

Když bylo potřeba, tak dokázal věci jasně pojmenovat a ukázat i mnoha dalším lidem směr a cestu. To se samozřejmě nelíbilo mnoha komunistickým politikům, kteří jej poslali umývat výlohy, ale ani mnoha těm, co byli a jsou v politice po roce 89 a kterým jeho jasné názory vadily až do poslední doby.

Šel bych dnes na pohřeb, i kdybych nebyl politikem, beru to jako výraz úcty a poděkování člověku, kterého si vážím a který je velkou inspirací a příkladem do dnešní doby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.