Ministr Jurečka: Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso

08.05.2016 15:40

Ministr Jurečka podepsal s čínským ministrem Zhi Shupingem Memorandum o spolupráci v oblasti bezpečnosti potravin a zdraví rostlin a zvířat.

Ministr Jurečka: Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr Generálního úřadu pro dohled nad kvalitou, inspekcí a karanténou Čínské lidové republiky Zhi Shuping podepsali Memorandum, které přispěje k efektivnější spolupráci mezi kontrolními institucemi ČR a ČLR v potravinářské oblasti. Cílem dokumentu je usnadnění vzájemného obchodu s masnými i rostlinnými výrobky.

Podpisem tohoto významného Memoranda směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso a masné výrobky. Pro české zemědělce a potravináře se tím otevírá perspektivní trh,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Memorandum by mělo usnadnit a zrychlit certifikační proces, který musí podstoupit dovozci importující potravinářské a zemědělské výrobky do Číny. Úspěšná certifikace, tedy získání povolení k dovozu, je základním předpokladem pro obchodování s ČLR.

Dokument také povede k efektivnější komunikaci, výměně zkušeností a pravidelným kontaktům expertů a odborných institucí na vysoké úrovni, a to konkrétně v oblastech zdraví rostlin, zvířat a bezpečnosti potravin. Spolupracovat mohou například laboratoře při posuzování hygieny potravin rostlinného a živočišného původu nebo ochraně rostlin a zvířat před nepříznivými vlivy životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie