Ministr Jurečka: Splnili jsme slib snížení daní pracujícím rodičů

24.09.2015 7:29

Další významný bod svého volebního programu byl úspěšně splněn. V rámci své prorodinné politiky KDU-ČSL prosadila snížení daní pracujícím rodičům.

Ministr Jurečka: Splnili jsme slib snížení daní pracujícím rodičů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

„Před volbami v roce 2013 KDU-ČSL občanům slíbila, že nevstoupíme do žádné vlády, která nepřijme jako jeden ze svých hlavních úkolů snížení daní pracujícím rodičům. Dnes jsme tento slib splnili,“ řekl Marian Jurečka, 1. místopředseda strany.

KDU-ČSL prosadila daňové změny, které přinesou zvýšení slev na děti, díky čemuž zůstane v peněženkách pracujících rodičů více peněz.

Opatření se týká vyšší daňové slevy na druhé a další dítě. V roce 2016 vzroste daňová sleva na na druhé dítě o 300 Kč měsíčně (tzn. o 3600 Kč ročně) a na třetí a každé další dítě o 600 Kč měsíčně (tj. o 7 200 Kč ročně).

Daňové zvýhodnění na druhé dítě tak bude 17 004 Kč ročně (ze stávajících 15 804 Kč) a na třetí a každé další dítě 20 604 Kč ročně (ze stávajících 17 004 Kč).

Například rodina se dvěma dětmi si tak polepší o 3600 korun ročně, rodině se třemi dětmi zůstane ročně v peněžence nově 10 800 Kč navíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice