Ministr Jurečka: Spustili jsme e-shop rekvalifikací a vzdělávacích kurzů

28.04.2023 16:21 | Tisková zpráva

Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo e-shop se vzdělávacími kurzy a rekvalifikacemi. Vzdělavatelé v něm nabízí své kurzy zdarma, zájemcům je pak zcela nebo částečně MPSV proplatí. Vše lze vyřídit jednoduše online.

Ministr Jurečka: Spustili jsme e-shop rekvalifikací a vzdělávacích kurzů
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marian Jurečka, místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí

Jen v tomto roce může být touto cestou proškoleno 20 tisíc lidí, na úhradu za jejich kurzy je v letošním roce vyhrazena celkem jedna miliarda korun. Široká veřejnost se může vzdělávat mimo jiné ve svých digitálních dovednostech.

V průběhu několika let se díky technologickému vývoji promění až polovina pracovních pozic na českém pracovním trhu. Studie Aspen Institutu říká, že do roku 2030 bude přes 90 % pozic vyžadovat alespoň základní digitální dovednosti. Navíc Česká republika se řadí mezi země s nejnižším procentem dospělé populace, která se průběžně vzdělává.

„Potřebujeme v oblasti dalšího vzdělávání udělat zásadní změnu. Proto jsme spustili e-shop rekvalifikací a vzdělávacích kurzů. Do roku 2025 plánujeme vyčerpat v rámci Národního plánu obnovy až 6,5 miliardy korun na další vzdělávání v oblasti digitálních kompetencí a kompetencí v Průmyslu 4.0. Chceme oslovit co nejvíce zájemců o vzdělávání i pomocí marketingové kampaně,“ uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

E-shop s nabídkou všech kurzů je dostupný komukoliv, kdo má zájem se vzdělávat. Ať už jde o zaměstnance, podnikatele, maminky či tatínky na rodičovské dovolené, pracující seniory, studenty nebo někoho, kdo svou novou práci právě hledá. Podmínkou úhrady kurzu je zapsání do evidence zájemců o zaměstnání. Kampaň, která pomůže s oslovením veřejnosti, právě startuje.

Veškeré informace jsou k dispozici na webu Jsem v kurzu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Za nás byly rezervy podstatně vyšší

23:07 Farhan (ANO): Za nás byly rezervy podstatně vyšší

Projev na schůzi Poslanecké sněmovny 13. června 2024 ke zdravotně pojistné plány zdravotních pojišťo…