Ministr Jurečka: Zájem o produkci biozemědělství roste

15.02.2015 13:57

V Norimberku se konala mezinárodní výstava BioFach 2015. Veletrh představil biopotraviny a bioprodukty, ale i přírodní kosmetiku, textilie, bytové doplňky, zemědělské potřeby a další výrobky ekologického zemědělství. Ministerstvo zemědělství se této největší mezinárodní expozice biovýrobců účastnilo již podeváté.

Ministr Jurečka: Zájem o produkci biozemědělství roste
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

„Tradice trvající dvacet šest let je zárukou rostoucího zájmu vystavovatelů i návštěvníků o produkci biozemědělství. Mezinárodní výstava BioFach je dobrou příležitostí k tomu, abychom i my předvedli výsledky kvalitní práce českých farmářů a potravinářů, kteří se věnují ekologickému zemědělství a výrobě biopotravin. Stále opakuji, že kdo se chce se svou produkcí prosadit za hranicemi České republiky, musí podobné akce absolvovat,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Pro návštěvníky výstavy byla na ploše 114 metrů čtverečních připravena společná expozice Ministerstva zemědělství a dvanácti českých firem. V ČR podniká v ekologickém zemědělství v současnosti přes 3 800 farmářů a 500 výrobců biopotravin.

Na veletrhu představily firmy technologické inovace a pořádaly speciální přehlídky. Bio trendům byly věnovány kongresy a přednášky, návštěvníky přitahovaly i kulinářské zóny. Pořádány byly také tematické exkurze po obchodech a farmách v Norimberku a okolí. Návštěvníci BioFachu mohli ochutnat biopotraviny z různých zemí a seznámit se s nejnovějšími produkty ekologického zemědělství.

Velkou pozornost věnovali organizátoři tradičně biovínu, letos se zaměřili také na produkty pro vegany.

V roce 2014 se veletrhu zúčastnilo 2 263 vystavovatelů ze 74 zemí a zavítalo na něj 42 445 návštěvníků, z toho 43 % zahraničních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…