Ministr Kremlík: Posledním úsekem, kde silnice vedla průtahem, byly Lechovice

27.06.2019 7:32

V Lechovicích na Znojemsku byl dnes zprovozněn silniční obchvat. Téměř čtyři a půl kilometru dlouhá stavba uleví místním obyvatelům od nadměrného hluku a otřesů způsobených hustou dopravou.

Ministr Kremlík: Posledním úsekem, kde silnice vedla průtahem, byly Lechovice
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Letos se staví nebo se připravuje k zahájení realizace dalších 26 staveb dálničních a silničních obchvatů měst za více než 36 miliard korun.

Obchvat Lechovic za bezmála 271 milionů korun bez DPH urychlí cestu z Brna do Znojma po silnici I/53, která tak už nevede žádnou obcí či městem. „Lechovice byly posledním úsekem, kde se silnice vedla průtahem. Ředitelství silnic a dálnic by příští rok mělo zahájit práce na úseku Lechovice – Znojmo, a o rok později práce na úsecích Lechovice – Miroslav a Miroslav – Branišovice. I nadále se řeší stavba jednotlivých částí obchvatu Znojma,“ říká ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Pracuje se na dalších 143 kilometrech obchvatů měst

„Letos se staví nebo se připravuje k zahájení stavby dalších 26 staveb za více než 36 miliard korun o délce 168,8 kilometru. Jde o obchvaty Českých Budějovic, Frýdku Místku, Hradce Králové, Opavy, Znojma, Otrokovic, Řevničova, Lubence či Slaného,“ dodává ministr Kremlík. K tomu se ještě staví na dálnici D35, na pokračování dálnice D6, na dálnici D1 na části obchvatu města Přerov či na dálnici D3. Současně se pracuje i na obchvatech obcí Kravaře a Kámen či města Krnova.

Do dalších let se intenzivně připravuje realizace dalších obchvatů, a to Jaroměře, Karviné či Břeclavi.

Aktuálně je ve výstavbě 243 kilometrů dálnic a silnic I. třídy, z čehož nové úseky dálnic tvoří 132 km. Nejvíce se staví na D3 (30,5 km), D11 (22,4 km), D35 (27,3 km). Podrobnosti k jednotlivým stavbám najdete v naší interaktivní mapě ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu