Ministr Kulhánek: Česko pomáhá Tunisku se zvládnutím pandemie COVID-19

04.08.2021 20:50

Česká republika poskytla pomoc Tunisku, které čelí zhoršení pandemie COVID-19. Česká vláda v té souvislosti rozhodla o vyčlenění zdravotnického materiálu ze svých zásob a Tunisko zároveň na návrh ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka (ČSSD) zařadila mezi prioritní cílové země pro darování vakcín.

Ministr Kulhánek: Česko pomáhá Tunisku se zvládnutím pandemie COVID-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek

„Jsem velmi rád, že vláda schválila můj návrh, jak alespoň částečně ulevit Tunisku v této těžké době. Pandemie bohužel v tuto chvíli přesahuje kapacity tuniského zdravotnictví a podepisuje se i na turismu, který je pro tuto zemi klíčový,“ vysvětlil ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek.

Tunisko tak od České republiky získalo 256 000 roušek a přes 50 tisíc respirátorů třídy FFP2 v celkové hodnotě 5,7 milionů korun. Materiál uvolnila ze svých zásob Správa státních hmotných rezerv a přímo v Tunisu ho předal v úterý 3. srpna 2021 velvyslanec Jan Vyčítal.

Společně se zdravotnickým materiálem obdrželo Tunisko také vybavení od firmy MZ Liberec v rámci projektu vázaného peněžního daru pro jednotku intenzivní péče nemocnice Ras Jebel.

„Kromě materiální pomoci jsme na vládě rozhodli také o zařazení Tuniska mezi prioritní cílové země pro darování vakcín prostřednictvím mechanismu COVAX pod hlavičkou Týmu Evropa,“ doplnil šéf české diplomacie Jakub Kulhánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): "Zakázané" osvobození 1945?

6:03 Klán (KSČM): "Zakázané" osvobození 1945?

S blížícím se výročím konce druhé světové války v Evropě se objevují spekulace o tom, kdo Českoslove…