Ministr Ludvík: Navýšení plateb za státní pojištěnce umožní zvýšit příjmy zdravotníků

10.04.2017 14:58

Více peněz, které stát nařízením vlády zaplatí za státní pojištěnce, nám umožní nejen příští rok opět zvýšit platy a mzdy ve zdravotnictví o slibovaných 10 procent, ale také financovat investice do oblasti moderních diagnostických a terapeutických metod v nemocniční i ambulantní sféře.

Ministr Ludvík: Navýšení plateb za státní pojištěnce umožní zvýšit příjmy zdravotníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na pražského primátora za ČSSD Miloslav Ludvík

Obojí patří mezi priority resortu,“ vysvětlil ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík poté, co dnes vláda schválila navýšení plateb za státní pojištěnce o téměř 3,5 miliardy korun.

Celkově tak bude stát za své pojištěnce odvádět částku 69,3 miliardy korun, což znamená 969 korun za každého z nich, tedy konkrétně o 49 Kč více než nyní. Ministerstvo zdravotnictví však nepočítá pouze s navyšováním zdrojů, ale také s řadou úsporných opatření. Pokračují například revize prováděné Státním ústavem pro kontrolu léčiv a zvažována jsou rovněž úsporná opatření na straně provozu zdravotních pojišťoven. Snížení nákladů systému veřejného zdravotního pojištění přinesou také nové biologické léčivé přípravky. Těmi se sníží výdaje na biologickou léčbu až o 30 procent, což českému zdravotnictví přinese během 3 let úsporu ve výši 2 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…