Ministr Mládek: Centralizace pomůže kvalifikovanému řízení z pohledu České republiky

09.01.2017 18:36

Ministerstva průmyslu a obchodu, financí a pro místní rozvoj předložila vládě ke schválení centralizovanou variantu správy finančních nástrojů. Centralizovaná správa finančních nástrojů spočívá ve vytváření implementační struktury finančních nástrojů se zapojením fondu fondů ve formě akciové společnosti s proměnným základním kapitálem.

Ministr Mládek: Centralizace pomůže kvalifikovanému řízení z pohledu České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Centralizovaná varianta umožní kvalifikované řízení finančních nástrojů nikoliv pouze z pohledu řídících orgánů operačních programů, ale i z pohledu České republiky," uvedl ministr Jan Mládek.

Správu finančních nástrojů bude zajišťovat k tomu určená investiční společnost. Specifickou rolí centrální správy je to, že se neomezuje pouze na implementaci finančních nástrojů úvěrového a garančního charakteru, ale umožňuje lépe implementovat i složitější finanční nástroje, např. kapitálové vstupy.

Centralizovaná správa finančních nástrojů bude reflektovat i změny v čerpání evropských prostředků omezující dotační formy podpory z Evropských strukturálních a investičních fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…