Ministr Mládek: Chceme být v Japonsku více aktivní

13.11.2014 13:12

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se na své pracovní cestě po Japonsku zúčastnil slavnostního podpisu Memoranda o porozumění a spolupráci v jaderné energetice a Memoranda o spolupráci mezi JETRO (Japan External Trade Organization) a agenturou CzechInvest. Podpisu obou významných dokumentů předcházelo jednání s japonským ministrem průmyslu Yoichim Miyazawou.

Ministr Mládek: Chceme být v Japonsku více aktivní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Třetím pracovním dnem tak pokračovala mise ministra Jana Mládka, kterého po Japonsku doprovázejí zástupci Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a delegace dvou desítek českých podnikatelů, reprezentujících podniky především z oblasti farmaceutického, strojírenského
a potravinářského průmyslu.

"Podpisem memoranda mezi naší agenturou pro podporu investic CzechInvest s Japan External Trade Organization započala nová úroveň vzájemné obchodní a investiční spolupráce mezi našimi zeměmi. Chceme být v Japonsku více aktivní, zvýšit vývoz do země a budeme společně pracovat na dalším rozvoji vzájemného investování," řekl ministr Jan Mládek po podpisu Memoranda.

Česká republika si bude nyní s Japonskem předávat zkušenosti a názory týkající se energetické politiky a mírového využití jaderné energetiky v obou zemích. "S Japonskem budeme nyní blíže spolupracovat v oblasti využití jaderné energie, protože má na tomto poli několikagenerační zkušenosti, které pro nás budou velmi cenné," řekl náměstek ministra pro energetiku Pavel Šolc.

Dnešní program ministra Jana Mládka v Tokiu dále obsahoval například setkání s představiteli firmy Mitsui, jednání na tokijské průmyslové komoře a účast na investičním semináři Europa House.

Ve čtvrtek bude ministr Jan Mládek mj. jednat se šéfem společnosti Toshiba Hisao Tanakou a navštíví tokijskou univerzitu Josai University.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…