Ministr Mládek: Jasné slovo z pozice ministra průmyslu a obchodu - tento zákon je třeba zrušit

02.12.2016 15:02

Projev na 53. schůzi Poslanecké sněmovny dne 2. 12. 2016 pří projednávání návrhu na vydání zákona o zrušení zákona č. 99/2000 Sb., o zákazu dodávek pro jadernou elektrárnu Búšehr

Ministr Mládek: Jasné slovo z pozice ministra průmyslu a obchodu - tento zákon je třeba zrušit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já bych tady chtěl říct jasné slovo z pozice ministra průmyslu a obchodu. Tento zákon je třeba zrušit! Tento zákon, když vznikl, tak byl gold plating. Gold plating nikoliv vůči Evropské unii, ale vůči našim spojencům, řekněme, v NATO. My jsme totiž přijali zákon, který byl nad rámec našich závazků, které omezují vývoz vojenského materiálu a zboží dvojího užití. Udělali jsme to, udělali jsme to za jiných okolností. Ten zákon se dávno přežil. Dnes jsme v situaci, že byly zrušeny sankce na začátku tohoto roku a je třeba udělat také gesto. Zrušit tento zákon, abychom mohli stejně jako většina jiných zemí, většina firem jít na íránský trh, který představuje obrovské možnosti pro český průmysl.

Do dneška tam např. fungují stroje z Kovosvitu z 80. let a potřebují modernizaci, čili to jsem jenom chtěl říct, že z hlediska průmyslu je to jasné slovo. Tento zákon je třeba zrušit. Čím dřív, tím líp. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…