Ministr Mládek: Nerozumím obavám, že by se nám nepodařilo vyčerpat miliardy na rychlý internet

27.01.2016 20:06

Ministr Mládek se vyjadřuje k otevřenému dopisu telekomunikačních operátorů:

Ministr Mládek: Nerozumím obavám, že by se nám nepodařilo vyčerpat miliardy na rychlý internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Dopis organizací soustředěných kolem ICT průmyslu v souvislosti s rozvojem digitalizace je zveřejněn ZDE.

Iniciativu organizací soustředěných kolem ICT průmyslu v souvislosti s rozvojem digitalizace, který je i mojí prioritou, vítám. Jsem připraven uspořádat široké setkání nad touto problematikou za účasti všech zainteresovaných stran. Transpozice evropské směrnice se blíží k závěrům, na nichž jsme s většinou subjektů pohybujících se v ICT sektoru spolupracovali. Příslušný dokument do konce týdne odevzdáme vládě.

Obavám, že se Ministerstvu průmyslu a obchodu nepodaří vyčerpat 14 miliard korun z evropských fondů na podporu rychlého internetu, příliš nerozumím. Byl to právě tento resort, jemuž se v minulém období jako jedinému podařilo rozdělit 100 procent všech svěřených prostředků. Nevidím tedy důvod, proč by se to nemělo stát i v tomto případě.

V souvislosti s Národním plánem sítí nové generace není třeba vlamovat se do otevřených dveří, protože uvítám věcný návrh, který bude společným stanoviskem České asociace telekomunikací, telekomunikačního klastru, asociace elektronických komunikací, Výboru Nezávislého ICT průmyslu, Sdružení pro internetový rozvoj, ICT unie i Hospodářské komory či Svazu průmyslu a dopravy ČR nevyjímaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie