Ministr Mládek: Nesmírně důležitá zpráva pro české podnikatele

29.05.2015 14:52

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), který má ve své gesci Ministerstvo průmyslu a obchodu, je připraven k příjmu prvních žádostí o podporu. Právě dnes to oznámil ministr Jan Mládek společně s vyhlášením patnácti konkrétních výzev.

Ministr Mládek: Nesmírně důležitá zpráva pro české podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Téměř 120 miliard korun je v rámci OP PIK nachystáno na podporu malých a středních podnikatelů, výzkumu, energetické účinnosti i infrastruktury či například komunikačních technologií. A žadatelé už nemusí se svými projekty čekat. OP PIK, první schválený operační program v ČR na nové programovací období 2014 až 2020, začne již v pondělí 1. června od 12 hodin přijímat první předběžné žádosti.  K tomuto účelu bylo připraveno 15 konkrétních výzev, které v pátek představil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Jejich seznam včetně detailních informací je k nalezení na webových stránkách ministerstva a agentury CzechInvest.

„Jsem hrdý na to, že jsme jako vůbec první rezort dokázali připravit operační program do stavu, kdy můžeme vyhlásit výzvy a začít přijímat žádosti. Pro české podnikatele je to nesmírně důležitá zpráva. Pevně věřím, že stejně úspěšní jako při přípravě tohoto operačního programu budeme i při jeho samotném čerpání,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

U většiny výzev bude podání žádostí o podporu do OP PIK probíhat ve dvou fázích – nejdříve podáním tzv. předběžné žádosti a následně po jejím posouzení bude žadatel vyzván k podání plné žádosti o podporu, přičemž podáním první žádosti vzniká u projektu tzv. uznatelnost nákladů.

Pro většinu nyní zveřejněných výzev platí, že příjem předběžných žádostí bude probíhat v termínu červen – srpen 2015 a příjem plných žádostí v termínu září – listopad 2015. Cílem OP PIK je dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené na znalostech a inovacích.

Z tiskové zprávy Ministerstva průmyslu a obchodu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.