Ministr Mládek: O setkání s našimi podnikateli byl v Íránu velký zájem

19.01.2016 15:28

Ministr Jan Mládek navštívil v íránském Tabrízu strojírenský komplex Machine Sazi, který stavěli Čechoslováci.

Ministr Mládek: O setkání s našimi podnikateli byl v Íránu velký zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Česko – íránské podnikatelské fórum, jednání s generálním guvernérem provincie Východní Ázerbájdžán Esmailem Dzabarzadem a návštěva strojírenského závodu Machine Sazi v Tabrízu byly hlavními body čtvrtého dne pracovní cesty ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka do Íránské islámské republiky.

Ministr do Íránu přivezl více než šedesátičlennou podnikatelskou delegaci organizovanou Svazem průmyslu a dopravy ČR a otevřel zahraniční kancelář agentury CzechTrade.
"Podnikatelské fórum bylo vynikající příležitostí k prezentaci českých podniků potenciálním partnerům v íránské provincii Východní Ázerbájdžán.  Írán nabízí po letech mezinárodní izolace obrovské příležitosti a o setkání s našimi podnikateli byl velký zájem," uvedl ministr Jan Mládek po svém vystoupení na česko-íránském podnikatelském fóru v Tabrízu. Více než šedesátičlenná česká delegace představila na podnikatelském fóru své aktivity především v oblastech strojírenství, stavebnictví, zdravotnictví, důlního, těžebního a ropného průmyslu, dopravy a vodního hospodářství.

Tabríz je centrem íránské provincie Východní Ázerbájdžán, ležící na severovýchod od Teheránu. Zástupci českých firem tu společně s ministrem Janem Mládkem navštívili strojírenský podnik Machine Sazi. Na výstavbě a vybavení tohoto výrobce obráběcích strojů a zařízení se podílelo někdejší Československo. Společnost Machine Sazi je dosud zřejmě jediným průmyslovým komplexem tohoto typu nejen v Íránu, ale i na Středním Východě. Kvůli dlouhodobé mezinárodní izolaci Íránu vybavení továrny zastaralo a české společnosti by se nyní mohly podílet na jeho obnově.

Na závěr pobytu jednal ministr Jan Mládek o možnostech spolupráce s generálním guvernérem provincie Východní Ázerbájdžán Esmailem Dzabarzadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…