Ministr Mládek: Očekávám větší dynamiku a zrychlení přípravy plánu sítí nové generace

18.03.2016 20:50

Ministr Jan Mládek se dohodl na dalším postupu v rozvoji sítí nové generace s odbornou veřejností.

Ministr Mládek: Očekávám větší dynamiku a zrychlení přípravy plánu sítí nové generace
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Na vzniku a intenzivní činnosti pracovní skupiny pro dokončení Národního plánu rozvoje sítí nové generace se dnes dohodl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se zástupci odborné veřejnosti na dalším pravidelném setkání k problematice tzv. vysokorychlostního internetu.  „Odborná veřejnost se shodla na základních společných tezích, které chtějí prosazovat, a oceňuji, že se tyto teze nijak zásadně neliší od priorit ministerstva. Pracovní skupina teď během několika týdnů dopracuje text připravovaného Národního plánu rozvoje sítí nové generace tak, abychom na dalším širším setkání, které bude zhruba do konce dubna, mohli opět významně pokročit,“ řekl po dnešním jednání ministr Jan Mládek.

Výsledky dnešní schůzky považuje Jan Mládek za průlomové odstranění hlavních překážek v pohledech ministerstva a zástupců ICT sektoru na Národní plán sítí nové generace a věří, že pracovní skupina rychle dokončí konzultační práce na celém materiálu. „Očekávám větší dynamiku a zrychlení přípravy plánu sítí nové generace,“ uvedl Jan Mládek.

Národní plán je nezbytným předpokladem pro další jednání s Evropskou unií o možnosti čerpat spolufinancování ve výši až 14 miliard korun pro rozvoj vysokorychlostního internetu.

Ministr Mládek opět ubezpečil, že České republice nehrozí, že by o peníze přišla, a vyjádřil naději, že po předchozí dohodě na spolupráci v oblasti implementace příslušných evropských směrnic bude i tato nová pracovní skupina přínosná a rychle dosáhne společného cíle. „Česká republika tyto peníze na rozvoj vysokorychlostního internetu efektivně využije a MPO to jako jednu ze svých priorit zvládne, ovšem velmi vítám, že to bude společná práce s odbornou veřejností, protože její podpora je nezbytná,“ doplnil Jan Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…