Ministr Mládek: Odborná kompetence českých firem velmi dobře odpovídá rozvojovým potřebám

15.10.2014 14:15

Ministr Mládek jednal s generálním ředitelem Organizace OSN pro průmyslový rozvoj

Ministr Mládek: Odborná kompetence českých firem velmi dobře odpovídá rozvojovým potřebám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek

Ministr průmyslu a obchodu České republiky Jan Mládek se dne 15. října 2014 setkal s generálním ředitelem Organizace OSN pro průmyslový rozvoj (UNIDO) LI Yongem, s nímž jednal o možnostech vzájemné spolupráce mezi Českou republikou a UNIDO.

UNIDO je organizací systému OSN, která se specializuje na podporu integrace rozvojových zemí do světové ekonomiky prostřednictvím budování kapacit v oblasti inkluzivního a udržitelného průmyslového rozvoje.

"Důraz na průmysl jako klíčový faktor ekonomického růstu a zaměstnanosti je tím, co Českou republiku jako průmyslově vyspělou zemi na UNIDO velmi zajímá. Průmysl vždy hrál a nadále bude hrát významnou roli v české ekonomice. Jsme přesvědčeni, že naše zkušenosti z období transformace a podpory konkurenceschopného průmyslu velmi dobře zapadají do programů realizovaných UNIDO ve světě," řekl ministr Mládek, na jehož pozvání se návštěva generálního ředitele UNIDO v České republice uskutečňuje.

Šéf resortu průmyslu a obchodu však zdůraznil, že ve spolupráci s UNIDO mu nejde pouze o předávání zkušeností: "Máme zde celou řadu firem, které v minulosti participovaly na projektech zahraniční rozvojové spolupráce v rámci dvoustranné či mnohostranné pomoci poskytované Českou republikou. S panem LI Yongem jsem proto projednal možnosti, jak více vtáhnout privátní sektor a české firmy do projektů realizovaných a financovaných UNIDO. Jsem přesvědčen, že odborná kompetence českých firem a jimi nabízená řešení velmi dobře odpovídají rozvojovým potřebám v zemích přijímajících pomoc."

S cílem podpořit partnerství UNIDO se soukromým sektorem se generální ředitel LI Yong dnes rovněž setká s vrcholovými představiteli podnikatelských reprezentací České republiky a vystoupí na konferenci věnované spolupráci mezi Východem a Západem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…