Ministr Mládek: V Jihočeském kraji zahajujeme pilotní projekt

16.05.2016 12:43

Ministr Jan Mládek podepsal s Jihočeským krajem memorandum o energetických úsporách

Ministr Mládek: V Jihočeském kraji zahajujeme pilotní projekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Cílem memoranda je vytvoření platformy, která umožní spolupráci MPO a Jihočeského kraje pro zavedení energetického managementu a snižování nákladů na energetický provoz budov spravovaných krajem.

Memorandum o spolupráci na projektu "Zavedení inovativních přístupů při správě svěřeného majetku" podepsali v Českých Budějovicích ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Pilotní projekt zmapuje padesát objektů, které spravuje Jihočeský kraj, a zjistí jejich energetickou náročnost. Na základě toho kraj poté sjednotí koncepci dalšího provozu a energetického managementu objektů. V letošním roce podpoří MPO projekt částkou pěti milionů korun.

Cílem projektu je zmenšit energetickou náročnost budov a tím také snížit produkci emisí skleníkových plynů. "Naše ministerstvo výrazně podporuje projekty vedoucí ke snižování energetické náročnosti a úsporám energie. Jsem rád, že právě v Jihočeském kraji zahajujeme pilotní projekt, v rámci kterého je zaváděn energetický management a správa objektů v majetku Jihočeského kraje. Ministerstvo průmyslu a obchodu poskytuje tomuto projektu finanční podporu na zpracování základních dokumentů jako je studie proveditelnosti a projekt bude nadále podporovat i metodicky odborně,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…