Ministr Mládek oficiálně otevřel Dětskou skupinu na MPO

17.09.2014 7:31

Ministerstvo průmyslu a obchodu v úterý jako čtvrté z českých ministerstev slavnostně zahájilo provoz Dětské skupiny - školky pro děti svých zaměstnanců.

Ministr Mládek oficiálně otevřel Dětskou skupinu na MPO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Dětská skupina je zařízení péče o děti předškolního věku od 2 let a je určena pro děti zaměstnanců MPO a podřízených organizací. Vznikla díky projektu „Inovace při slaďování pracovního a rodinného života“, spolufinancovaného z 95 % z fondů EU a v provozu je již od července. Umožňuje rodičům malých dětí rychlejší návrat do práce a vyšší kvalitu života, protože rodičům předškoláčků odpadá ranní a odpolední spěch při vyzvedávání dětí a mohou se svými ratolestmi strávit o to více času.

Nyní dětskou skupinu, která sídlí přímo v budově MPO Na Františku, navštěvuje 12 spokojených dětí. Do budoucna se uvažuje o navýšení kapacity školičky až na 18 dětí. Dvě „tety“ se o děti starají denně od sedmi do pěti hodin odpoledne.

„Cílem našeho ročního úsilí bylo podpořit rodiče malých dětí při jejich návratu do pracovního procesu a udržet je v kontaktu s pracovním prostředím. Naše školička zahájila svůj zkušební provoz již prvního července a nyní ji navštěvuje už dvanáct dětí. Místa v ní jsme nabídli i pro děti podřízených organizací. Nejdůležitější ale je, aby se tu děti cítily dobře a svá nejkrásnější léta si pěkně užily, “ uvedl dnes při slavnostním zahájení, kterého se zúčastnily desítky zaměstnanců MPO, ministr Jan Mládek. Jako dárek přinesl pan ministr dětem knížku pohádek.

„Jedná se o jeden z nejúspěšnějších projektů MPO při čerpání dotací z Evropského sociálního fondu. Tyto finance a úsilí, které byly vloženy do realizace projektu, zejména do Dětské skupiny, jsou zobrazeny v radosti dětí, která je k nezaplacení,“ doplnil realizátor projektu František Nestával.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.