Ministr Mládek požádal ministra financí Babiše o rychlejší zadávání veřejných zakázek

27.08.2015 4:24

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek včera při jednání vlády apeloval na prvního místopředsedu vlády a ministra financí Andreje Babiše pro rychlejší zadávání veřejných zakázek v oblasti nápravy ekologických škod způsobených těžbou nerostů a revitalizace dotčených území v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Ministr Mládek požádal ministra financí Babiše o rychlejší zadávání veřejných zakázek
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Na včerejším jednání vlády jsem v rámci projednávání pravidelné informace o stavu smluvního zabezpečení a čerpání finančních prostředků z privatizačních výnosů MF k řešení ekologických závazků velmi důrazně apeloval na ministra financí Andreje Babiše, aby zajistil akceleraci zadávání veřejných zakázek na revitalizaci ekologických škod, způsobených minulou těžební činností a revitalizaci dotčených území. Ta se nacházejí především v Karlovarském, Ústeckém a Moravskoslezském kraji, tedy v regionech se strukturálními problémy", uvedl ministr Jan Mládek.

Ministerstvo průmyslu a obchodu předložilo Ministerstvu financí již 21 připravených projektů v celkové finanční výši přibližně 2, 231 miliardy korun.

Dosavadní počet pěti zadaných veřejných zakázek je nedostatečný

"Při svých jednáních s představiteli těchto strukturálně postižených krajů, se zástupci hospodářských rad a dalších sociálních partnerů často slýchávám, že si sice váží návštěv členů vlády ve svých regionech, ale že postrádají hmatatelné výsledky konkrétní pomoci vlády těmto krajům. Naše ministerstvo připravilo konkrétní projekty, a proto jsem apeloval na ministra financí, aby se začalo s jejich realizací, protože dosavadní počet pěti zadaných veřejných zakázek v této oblasti považuji za zcela nedostatečný," řekl po jednání vlády ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

"Domnívám se, že například říjnové zasedání vlády v Ústeckém kraji je ideální příležitostí pro ministra financí, aby přislíbil tomuto regionu, postiženému největší nezaměstnaností v celé ČR, intenzivnější zadávání veřejných zakázek na realizaci projektů z programu řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžební společností. Tímto krokem by jistě vyvolal daleko pozitivnější reakci občanů než svým vystupováním na červencovém výjezdním zasedání vlády v Moravskoslezském kraji," doplnil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…