Ministr Němeček: Dnes startují ozdravné pobyty čínských dětí v českých lázních

09.06.2015 18:59

Dnešním dnem zahájila první skupina nemocných čínských dětí léčebný pobyt v Horských lázních Karlova Studánka. Skupina sedmdesáti devíti čínských dětí ze Šanghaje a Tianjin postižených řadou dýchacích onemocnění se bude léčit v horských lázních s nejčistším vzduchem v České republice.

Ministr Němeček: Dnes startují ozdravné pobyty čínských dětí v českých lázních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Jedná se o unikátní projekt připravený v součinnosti Ministerstva zdravotnictví České republiky, Čínské lidové republiky a Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce zaměřený na propagaci a ekonomického oživení světově proslulého lázeňství.

Pobyty se konají pod osobní záštitou ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a zajištěny jsou Smíšenou česko-čínskou komorou vzájemné spolupráce společně s jejími partnery. Vše probíhá za podpory ředitele Horských lázní Karlova Studánka Radomíra Maráčka. Česká strana zajišťuje pobyt v ČR, letecká přeprava je realizována čínským Nadačním fondem.

„Děti jsou to nejcennější, co máme. Proto považuji tento projekt za skvělou ukázku toho, jak mohou spolupracovat tak vzdálené a rozdílné země jako je ta naše v srdci Evropy a nejlidnatější stát s mnohatisíciletou historií z Dálného východu. Věřím, že léčebný pobyt pomůže zlepšit zdravotní stav dětských pacientů a zároveň otevře poskytovatelům lázeňské péče nový trh, který pomůže světově proslulému českému lázeňství k další stabilizaci a rozvoji,“ říká ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Do České republiky přicestuje v průběhu tohoto roku postupně celkem 200 čínských dětí a do programu je zapojeno pět čínských provincií (Šanghaj, Tianjin, Hebei, Zhejiang a Peking), které mají podepsána Memoranda o spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví ČR nebo s Českou republikou úzce spolupracují v oblasti zdravotnictví, školství, kultury, ekonomiky a obchodu.

Dohoda o dětských pobytech mezi Smíšenou česko-čínskou komorou vzájemné spolupráce a vládou města Šanghaje byla podepsána v dubnu 2015 za přítomnosti ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka v rámci projektu „Dny České republiky v Šanghaji“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice