Ministr Němeček: Novela zákona, která zavede pravidelnou valorizaci plateb za státní pojištěnce, je dokončená. Bohužel ministerstvo financí ji rozporuje

13.03.2016 22:19

České zdravotnictví bude potřebovat více financí.

Ministr Němeček: Novela zákona, která zavede pravidelnou valorizaci plateb za státní pojištěnce, je dokončená. Bohužel ministerstvo financí ji rozporuje
Foto: Ministerstvo zdravotnictví
Popisek: Exministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD)

Premiér Bohuslav Sobotka, prezident České lékařské komory Milan Kubek a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček uplynulý týden diskutovali o návrzích lékařské komory, které mají vést ke zlepšení situace v českém zdravotnictví. Sama Česká lékařská komora považuje za klíčovou součást řešení zásadní navýšení financí pro potřeby zdravotnictví.

„Prezidenta Kubka jsem informoval, že novela zákona, která zavede pravidelnou valorizaci plateb za státní pojištěnce je dokončená. Bohužel ministerstvo financí ji rozporuje. Proto připravíme i rychlé řešení v podobě nařízení vlády, kterým navýšíme platby za státní pojištěnce ještě v letošním roce,“ uvedl po jednání ministr Svatopluk Němeček.

Česká lékařská komora na jednání informovala, že navýšení plateb za státní pojištěnce musí být mnohem výraznější než v minulosti. Vláda ČR schválila vloni navýšení těchto plateb o 1,8 miliardy korun, což umožnilo zvýšit platové tarify zdravotnickému personálu o 5 procent od 1. 1. 2016. Vláda premiéra Sobotky zvýšila platy zdravotnickému personálu již podruhé za dobu svého funkčního období. Zavedení pravidelné valorizace plateb za státní pojištěnce (což jsou, děti, senioři a nezaměstnaní) je v souladu s Programovým prohlášením vlády.

Všechny tři strany se dnes shodli na dalším jednání, které proběhne za účasti premiéra Sobotky, ministra zdravotnictví, České lékařské komory, předsedů koaličních stran a zástupců krajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…