Ministr Pelikán: Mírnější podmínky v zakázce na tzv. náramky otvírají soutěž pro více zájemců

14.10.2015 17:00

Probační a mediační služba přistoupí ke změně podmínek tendru a prodlouží přibližně o dva měsíce lhůtu pro podání nabídek ve veřejné zakázce na elektronický monitorovací systém pro trestní justici.

Ministr Pelikán: Mírnější podmínky v zakázce na tzv. náramky otvírají soutěž pro více zájemců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Zakázku tak otevře více uchazečům. Důvodem prodloužení stávající lhůty je množství došlých žádostí o dodatečné informace od zájemců o zakázku a s tím spojená nutnost upřesnit zadávací podmínky tendru.

„Vybrat co nejkvalitnějšího a zároveň co nejlevnějšího dodavatele ve zcela transparentním zadávacím řízení představuje jasnou prioritu, jíž se musíme řídit, a to i za cenu, že projekt nabere oproti původnímu plánu jistý skluz. Důvodem je především to, aby určité změkčení podmínek umožnilo podat nabídku co nejširšímu okruhu kvalitních dodavatelů. Pevně věřím, že na konci zadávacího řízení nebudeme v žádném případě litovat, že jsme soutěž prodloužili,“ uvedl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Mezi parametry, které budou upraveny, patří například požadavky na alkohol testery tak, aby odpovídaly studii proveditelnosti a zároveň možnostem trhu.

Prodloužení lhůty pro podání nabídek probíhá v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. Probační a mediační služba k tomuto kroku přistupuje po dohodě s expertní pracovní skupinou EMSON. Cílem je poskytnout zájemcům o zakázku dostatek času na to, aby mohli na nové zadávací podmínky adekvátně zareagovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi