Ministr Pelikán: Na ministerstvu pracují lidé, kterým není lhostejný osud druhých

19.12.2016 17:36

Ministerstvo spravedlnosti pomohlo těsně před Vánoci dobré věci. Skloubením příjemného s užitečným se resortu podařilo na vánočním večírku pro zaměstnance vybrat téměř 24 tisíc korun na podporu nadace Člověk v tísni. Stačilo, aby si přítomní úředníci zakoupili lístek do tomboly a zároveň do kasičky přihodili i něco navíc.

Ministr Pelikán: Na ministerstvu pracují lidé, kterým není lhostejný osud druhých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Pelikán

Výběr nadace nebyl náhodný. Člověk v tísni s ministerstvem spravedlnosti úzce spolupracuje na aktivitách zaměřených na humanizaci dluhů a exekucí, což připomněl také zástupce nadace Martin Kovalčík, který večer spolumoderoval. Ten pak z rukou ministra spravedlnosti Roberta Pelikána na jeho konci převzal finanční výtěžek: „Děkuji za nápad obohatit váš vánoční večírek i něčím, co pomůže někomu potřebnému. Vybrané peníze budou použity na pomoc dítěti, které vstoupilo do dospělého života zatíženo nesmyslnými dluhy“, dodal Kovalčík.

A děkoval také šéf české justice. „Těší mě, že na ministerstvu pracují lidé, kterým není lhostejný osud druhých a můžeme tak pomoci konkrétnímu jedinci,“ řekl ministr Pelikán s tím, že se i nadále bude věnovat problematice dluhových pastí. Důkazem jsou chystané novely insolvenčního zákona a exekučního řádu z dílny Ministerstva spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…