Ministr Pelikán: Přicházejí do styku s vězni. K tomu je třeba porozumění, ale často i fyzických sil...

09.06.2015 11:46

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán včera předal na slavnostním galavečeru na Staroměstské radnici ocenění významným pracovníkům Vězeňské služby ČR a Probační a mediační služby. Je to historicky poprvé, co ministr spravedlnosti ocenil práci v těchto oborech. Zvláštní cenu ministra a ocenění za mimořádné pracovní zásluhy získali i další pracovníci resortu.

Ministr Pelikán: Přicházejí do styku s vězni. K tomu je třeba porozumění, ale často i fyzických sil...
Foto: JUDr. Pelikán
Popisek: JUDr. Robert Pelikán

 „Lidé z Vězeňské služby a Probační a mediační služby přicházejí denně do styku s odsouzenými i propuštěnými vězni a jejich posláním je vrátit je na tu správnou cestu zpět do normálního života.  K tomu je potřeba spousta odbornosti, porozumění, duševních a často i fyzických sil, ale především odhodlání toto nelehké poslání naplnit. Proto bych chtěl všem za jejich nasazení poděkovat,“ uvedl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Odborná komise v čele s náměstkem ministra spravedlnosti Vladimírem Zimmelem vybrala ze 49 nominací vítěze v pěti řádných a dvou mimořádných kategoriích. Do síně slávy vstoupil za svůj mimořádný celoživotní přínos emeritní ředitel Rejstříku trestů Zdeněk Krátkoruký. Zdeněk Krátkoruký se významně zasloužil o vytvoření plně funkčního informačního systému o údajích vedených v Rejstříku trestu.  Za mimořádné zásluhy o rozvoj v oboru kriminologie v České republice byl oceněn Miroslav Scheinost, ředitel Institutu pro kriminologii a sociální prevenci, a Aleš Kýr, vedoucí kabinetu dokumentace a historie Vězeňské služby, který se významně podílel na utváření vězeňství tak, jak je známe dnes. „Předáním cen chceme upozornit veřejnost na tyto náročné profese, a to s důrazem na jejich odborný a morální přínos pro naši společnost,“ zdůraznil Vladimír Zimmel, náměstek sekce trestní politiky.

S cenou pro vítěze se také pojí příběh, který souvisí s prací Vězeňské služby. Vítězové získali z českých skláren unikátní, ručně zdobený skleněný pohár.  Sklářům na hutích pomáhají odsouzení z věznice Stráž pod Ralskem, tudíž cena ministra symbolizuje moderní koncepci českého vězeňství prostřednictvím resocializace vězňů.

Vítěze v jednotlivých kategoriích naleznete zde.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.