Ministr Pelikán: Soudy se potýkají s nedodělky, ale výkon je nadstandardní

11.11.2015 7:32

Prezident republiky Miloš Zeman v úterý jmenoval na návrh ministra spravedlnosti Roberta Pelikána 31 nových soudců. Nově jmenovaní soudci a soudkyně posílí soudy na základě tzv. dynamického modelu. Ten zohledňuje nejenom množství napadlých věcí na jednotlivé soudy, ale i další kritéria, jako je počet vyřízených věcí na soudce, průměrnou délku řízení, počet nedodělků na soudce a rozdíl mezi plánovaným a skutečným počtem soudců.

Ministr Pelikán: Soudy se potýkají s nedodělky, ale výkon je nadstandardní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

„Noví soudci a soudkyně personálně posílí soudy, které se sice potýkají se značným množstvím nedodělků, zároveň je ale výkonnost soudců těchto soudů nadstandardní. Týká se to zejména obvodů v působnosti krajských soudů v Ústí nad Labem a Brně, kam míří více soudců, než je propočet na základě systemizace,“ uvedl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.   

Nově jmenovaní soudci a soudkyně zamíří na soudy v obvodu působnosti Krajského soudu v Praze (4 soudci), Krajského soudu v Českých Budějovicích (1 soudce), Krajského soudu v Plzni (1 soudce), Krajského soudu v Ústí nad Labem (6 soudců), Krajského soudu v Hradci Králové (4 soudci), Krajského soudu v Brně (7 soudců), Krajského soudu v Ostravě (7 soudců). Jednoho soudce získá rovněž Nejvyšší správní soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce