Ministr Síkela: Termín pro podání závazné nabídky až na čtyři jaderné bloky se prodlouží o dva týdny

04.04.2024 14:02 | Tisková zpráva

Společnost Elektrárna Dukovany II, a. s. ze Skupiny ČEZ prodlouží termín pro podání aktualizovaných nabídek na pátý blok v Dukovanech a závazných opcí na další tři bloky - šestého bloku v Dukovanech a dvou v lokalitě Temelín.

Ministr Síkela: Termín pro podání závazné nabídky až na čtyři jaderné bloky se prodlouží o dva týdny
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

O prodloužení zažádala společnost Électricité de France (EDF), stát zastoupený Ministerstvem průmyslu a obchodu doporučil této žádosti vyhovět. Termín pro podání aktualizovaných nabídek je nyní 30. duben 2024 a celkový harmonogram projektu se nemění.

Žádost o prodloužení uchazeč zdůvodnil interními schvalovacími procesy a podobně jako v předchozích případech v rámci tendru bylo této žádosti vyhověno. „Je to standardní proces, podobné posuny v řádu týdnů jsme schválili již v minulosti. Naším cílem je získat co nejkvalitnější závazné nabídky, které zajistí co nejlepší podmínky pro Českou republiku. Proto jsme se rozhodli žádosti o posun o dva týdny, který nemá dopad na harmonogram projektu, vyhovět,“ vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Původní termín 15. dubna 2024 se tedy mění na 30. dubna 2024. Uchazeči již v závěru října loňského roku předložili závazné nabídky na jeden blok v Dukovanech a nezávazné nabídky na další tři jaderné bloky.

Prodloužení nemá dopad na samotný harmonogram výstavby prvního nového jaderného bloku v Dukovanech. Výstavba se má zahájit v roce 2029 a zkušební provoz v roce 2036.

ČEZ, tedy její stoprocentní dceřiná společnost Elektrárna Dukovany II, a.s., následně všechny podané nabídky vyhodnotí a hodnoticí zprávu předá vládě k finálnímu schválení do 15. 6. 2024. Původní termín byl 31. 5. 2024. Vláda následně bude mít měsíc na to, aby se na základě První prováděcí smlouvy o spolupráci při výstavbě nového jaderného zdroje v lokalitě Dukovany v České republice k hodnotící zprávě vyjádřila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.