Ministr Stropnický: Gruzie se zajímá o produkty českého obranného průmyslu

16.07.2015 7:33

V úterý 14. července 2015 přijal ministr obrany ČR Martin Stropnický velvyslance Gruzie Jeho Excelenci Zaala Gogsadzeho.

Ministr Stropnický: Gruzie se zajímá o produkty českého obranného průmyslu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Přijetí se uskutečnilo krátce před plánovanou návštěvou ministryně obrany Gruzie Tinatin Khidasheli v České republice ve dnech 21.–23. července 2015.

Martin Stropnický v průběhu jednání vyzdvihl skutečnost, že spolupráce mezi ČR a Gruzií v oblasti bezpečnosti a obrany je nyní na velmi vysoké úrovni. Konkrétně například v oblasti logistiky, vojenského vzdělávání, vojenského zdravotnictví, vojenské geografie či ochrany proti zbraním hromadného ničení. „Důležitým styčným bodem je také společné operační nasazení ozbrojených sil obou zemí v misi Resolute Support v Afghánistánu, kde ČR i Gruzie v současné době patří k největším přispěvatelům,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický. V souvislosti s probíhajícími reformami a modernizací svých ozbrojených sil se Gruzie zajímá rovněž o produkty českého obranného průmyslu.

Česká republika se dlouhodobě zasazuje o respektování svrchovanosti a územní celistvosti Gruzie, podporuje rozvoj demokracie a občanské společnosti v zemi a rovněž sympatizuje s gruzínskými aspiracemi vstoupit v budoucnosti do NATO.

Ministr obrany Martin Stropnický a velvyslanec Gruzie Zaal Gogsadze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…