Ministr Stropnický: Je důležité za sebou nechat pozitivní stopu

28.10.2014 17:12

Ministr Martin Stropnický předal v pondělí 27. října nejvyšší resortní vyznamenání - Záslužné kříže ministra obrany ČR a pamětní listy.

Ministr Stropnický: Je důležité za sebou nechat pozitivní stopu
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Ocenění převzalo celkem 25 příslušníků resortu obrany, vojenských profesionálů a občanských zaměstnanců, a to za vynikající plnění služebních a pracovních povinností či úspěšnou reprezentaci Armády České republiky na veřejnosti a v zahraničí.

Záslužnými kříži byli vyznamenáni například náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel, státní tajemník MO Daniel Koštoval nebo ředitel sekce personální MO Petr Vančura.

Za statečnost a odvahu obdrželi ocenění lékaři emergency klinik a nemocničních oddělení Ústřední vojenské nemocnice – Vojenské fakultní nemocnice, Praha, Zdeněk Novák a Radka Šebestová, všeobecná sestra Hana Hegnerová a rotmistr Jan Pidanič, zdravotník velitelského družstva 3. palebné baterie 131. dělostřeleckého oddílu.

Ti všichni se svým rozhodným přístupem zasloužili na řešení mimořádné události, která se udála 2. září letošního roku v prostorách Emergency ÚVN – VoFN, Praha.

Třeba Hana Hegnerová dokázala i přesto, že měla k tělu přitisknutou zbraň neznámého útočníka, zachovat rozvahu a velmi pružně reagovat na vzniklou situaci. Upozornila ostatní zdravotnický personál na vzniklou situaci, pomohla bez vyvolání paniky profesionálně evakuovat ohrožené prostory Emergency tak, aby nedošlo k ohrožení pacientů a zdravotnického personálu.

Ministr obrany Martin Stropnický v úvodu projevu připomněl vážnost nadcházejícího svátku, ve kterém je třeba vzdát úctu zakladatelům státu.

„Spojuje vás určitě jedna věc, a to je snaha vyšvihnout se nad nějaký průměr, což je strašně důležité,“ uvedl na adresu vyznamenaných ministr Stropnický a pokračoval:

„Nakonec je úplně jedno na které pozici člověk pracuje, je ale velmi důležité, aby tu práci dělal s nějakou svou ambicí zanechat po sobě jasnou pozitivní stopu. Vy takovými lidmi jste a za to vám patří můj veliký dík. Velice si vás vážím a velice vás potřebuji.“

Pamětní listy ministra obrany ČR a věcné dary převzali rotmistr František Hammerbauer, příslušník 251. protileteckého raketového oddílu, za zlepšovací návrh na inovaci mechanických komponentů emulátoru 3M9 a kapitánka Helena Sekaninová, velitelka 4. protiletadlové raketové baterie 251. protileteckého raketového oddílu, která při ostrých střelbách v roce 2014 dosáhla se svou jednotkou výtečného hodnocení, kdy jednotka použitím 12 raket zasáhla všech 12 cvičných cílů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace