Ministr Stropnický: Návštěva Fakulty vojenského zdravotnictví

02.02.2015 20:49

V pondělí 2. února navštívil ministr obrany Martin Stropnický Fakultu vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

Ministr Stropnický: Návštěva Fakulty vojenského zdravotnictví
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Hosta v prostorách fakulty přivítal děkan plukovník Jiří Páral. Po krátkém představení činnosti celkem osmi zdejších kateder si ministr prohlédl laboratoře i Vivárium. Plukovník Jiří Páral, který vede katedru vojenské chirurgie, prozradil, že mnozí zdejší pedagogové mají za sebou neocenitelné praktické zkušenosti ze zahraničních misí a právě ony jsou základem úspěchu při výuce.

„Lze říci, že žádné jiné pracoviště v České republice nedisponuje takovým potencionálem a erudicí, jako my zde,“ řekl plukovník Páral. Na královéhradecké fakultě se totiž připravují všichni lékaři před výjezdem do mise v zahraničí.

Jednotlivé katedry mají široké spektrum působnosti a k jejich hlavním devizám patří mezinárodní věhlas. Ten zdejší pedagogové, ale i studenti, získávají i díky grantům s mezinárodní účastí.

Kromě denního či dálkového studia zde pořádají také kurzy. K těm prestižním zcela jistě patří Combat Life Saver Course (CLS), kterým procházejí lidé, kteří pomáhají zachraňovat životy takzvaně v první linii. Zájem o studium na této škole neustále stoupá, a to i v době, kdy přicházejí slabší ročníky potencionálních žadatelů. Třeba v letošním roce podalo k dnešnímu dni přihlášku už 304 studentů a studentek. V letošním roce studium na této fakultě ukončí 295 studentů.

Druhá část návštěvy ministra obrany Martina Stropnického patřila prohlídce některých specializovaných pracovišť. Zavítal i do laboratoře, kde se pracuje s viry a bakteriemi. Seznámil se s podmínkami práce v laboratoři, kde odborníci řeší i zadání Evropské obranné agentury.

Vedení školy ministrovi předalo několik podnětů, jak činnost fakulty vylepšit. Ministr Stropnický proto pozval děkana Jiřího Párala do Prahy, aby společně podněty probrali.

„Jde třeba o to, že ne vždy zdejší odborníci pracují v úplně důstojných podmínkách. Špičkové přístroje jsou třeba v budově, která svým stavem ne zcela vyhovuje. Je to ale jako v jiných případech otázka peněz,“ uvedl ministr jednu z věcí, kterou bude s děkanem fakulty řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie