Ministr Stropnický: Podle slov kanadského velitele odvádějí čeští vojáci skvělou práci

23.01.2017 13:03

Ministr obrany minulý týden navštívil české vojáky, kteří působí s transportním letounem C-295 CASA v misi MFO – Multinational Force and Observers na Sinajském poloostrově. Na jižní základně poblíž Sharm el Sheikhu jednal Martin Stropnický i s vojenským velitelem MFO generálmajorem Denisem Thompsonem.

Ministr Stropnický: Podle slov kanadského velitele odvádějí čeští vojáci skvělou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„V misi, jejímž úkolem je již 35 let monitorovat dodržování mírové dohody mezi Izraelem a Egyptem, slouží na dvou základnách 1550 vojáků z 12 zemí, včetně České republiky,“ upřesnil velitel českého kontingentu podplukovník Petr Dušátko.

Od roku 2013 zajišťují přepravu osob a materiálu pro MFO čeští vojáci s letounem CASA. V současné době působí na Sinaji sedmnáctičlenný tým pilotů, techniků a příslušníků štábu mise.

„Účast v misi MFO je naším důležitým příspěvkem k zajištění bezpečnosti v oblasti. Navíc pro letce je mise výbornou formou výcviku ve specifických podmínkách. Podle slov kanadského velitele odvádějí čeští vojáci skvělou práci,“ shrnul Martin Stropnický.

K činnosti letecké jednotky doplnil její velitel podplukovník Radim Ulrich: „Nejvíce létáme mezi zdejší jižní základnou a severní základnou v El Gorah. Plníme i další úkoly dle potřeby. Od roku 2013 CASA nalétala 1730 hodin a přepravila 31 tisíc osob a 730 tun materiálu.“

Ministr obrany předal na závěr návštěvy našim vojákům drobné dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…