Ministr Stropnický: Ústřední vojenská nemocnice byla vyhlášena jako nejlepší v tomto roce

04.12.2016 22:00

Organizace Health Care Institute (HCI) tento týden na svých webových stránkách zveřejnila výsledky celostátního projektu „Nemocnice ČR 2016“, který byl realizován od 1. února do 31. srpna 2016. V soutěži byla hodnocena také Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice v Praze. A byla vyhodnocena jako absolutní vítěz! ÚVN je Nemocnicí ČR 2016.

Ministr Stropnický: Ústřední vojenská nemocnice byla vyhlášena jako nejlepší v tomto roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Ústřední vojenská nemocnice je zařízení se špičkovým personálem a nejmodernějším vybavením. Jsem moc rád, že se v podobných hodnoceních umísťuje pravidelně na nejvyšších příčkách,“ přívital úspěch vojenské nemocnice ministr obrany Martin Stropnický.

„Děkuji jménem ministerstva vedení ÚVN i všem zaměstnancům. První místo v žebříčku je hlavně jejich práce,“ řekl náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta, který jménem zřizovatele nemocnice převzal ocenění od nezikové organizace HealthCare Institute.

„Prvenství mezi 155 nemocnicemi ČR nás pochopitelně těší. Je za ním spousta hodin, dnů, týdnů a měsíců i let poctivé práce našich zdravotníků i zaměstnanců, kteří jim vytvářejí podporu. Naším cílem i odměnou je spokojený pacient, vítězství v soutěžích je něco navíc. Je poděkováním vám všem,“ uvádí Lenka Gutová, náměstkyně ředitele ÚVN.

NMO Kuchta přebírá za zřizovatele ocenění
Náměstek ministra obrany Kuchta přebírá za zřizovatele ocenění

Cílem projektu HCI je sestavit žebříček nemocnic České republiky dle míry bezpečnosti a také spokojenosti pacientů a zaměstnanců. Vyhodnocení projektu probíhá za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. Výstupy tohoto projektu jsou poskytovány manažerům nemocnic, aby mohli snadněji pracovat na zkvalitnění zdravotní péče v České republice.

Pokračování projektu „Nemocnice ČR 2017“ bude probíhat od 1. února do 31. srpna 2017.

Všechny výsledky najdete na www.hc-institute.org.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…