Ministr Stropnický: Ve Vrběticích se potvrdilo, že v krizové situaci umí armáda pomoci rychle a efektivně

13.02.2016 22:47

Ministr obrany a náčelník GŠ AČR děkují všem vojákům, kteří sloužili ve Vrběticích.

Ministr Stropnický: Ve Vrběticích se potvrdilo, že v krizové situaci umí armáda pomoci rychle a efektivně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Minulý týden předala Armáda ČR ostrahu areálu muničních skladů ve Vrběticích Policii ČR. Vojáci zde plnili úkoly od 4. listopadu 2014 do 5. února 2015, tedy skoro na den přesně 15 měsíců. Za tu dobu se jich vystřídalo téměř sedm tisíc.

„Děkuji všem příslušníkům resortu obrany za práci, kterou ve Vrběticích v uplynulých měsících odvedli. Nejen při střežení areálu, ale i při přepravě uskladněné munice, pyrotechnických a ženijních pracích, nebo logistickém zabezpečení. Působení vojáků kladně hodnotili moji vládní kolegové i představitelé okolních obcí. Opět se potvrdilo, že v případě krizové situace dokáže armáda poskytnout pomoc rychle a efektivně,“ říká ministr obrany Martin Stropnický.

„Ve Vrběticích působily prakticky všechny součásti armády. Tedy nejen příslušníci pozemních sil, ale i vzdušných sil, logistiky či Velitelství výcviku – Vojenské akademie a také vojenští policisté. Naplánovat takto rozsáhlé nasazení a skloubit jej s dalšími úkoly v rámci zahraničních operací, mezinárodních závazků a potřeb výcviku nebylo rozhodně jednoduché, musím poděkovat všem, kteří se na tom podíleli. Největší dík však patří samotným vojákům, kteří ve Vrběticích splnili veškeré zadané úkoly,“ konstatuje náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Josef Bečvář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…