Ministr Stropnický: Vojáci mají moji plnou důvěru. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila

10.10.2015 18:32

Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR dnes probíral výsledky interního průzkumu Armády ČR. Jednání se účastnil ministr obrany Martin Stropnický a náčelník Generálního štábu Armády ČR generálporučík Josef Bečvář.

Ministr Stropnický: Vojáci mají moji plnou důvěru. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Vojáci mají moji plnou důvěru a plně se za armádu stavím. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila, přestože průzkum ukázal i kladné výsledky. Například to, jak se vojáci dívají na své velení, kterému důvěřuje 84 procent. Vysokou důvěru má i vedení ministerstva,“ uvedl po jednání výboru ministr obrany Martin Stropnický.

„Zveřejněné údaje jsou vytržené z kontextu. Další výstupy jsou pro armádu příznivé. Například 95 procent dotázaných podporuje suverenitu státu,“ uvedl k tomu generálporučík Josef Bečvář.

Podobně se k výzkumu stavějí i poslanci výboru pro obranu. Předseda branného výboru David Kádner pokládá průzkum především za pomůcku pro další práci poslanců.

Schopnost kritického pohledu na spojence je přirozená věc

Průzkum po odborné stránce posoudil také poslanec a sociolog Ivan Gabal: „ Kdybychom jej komparovali se srovnatelnými průzkumy v jiných evropských armádách, tak ty výsledky jsou srovnatelné. Schopnost kritického pohledu na spojence je přirozená věc.“ Podle něj tím, že média zveřejnila jen některé otázky, jej vytrhla z kontextu a dala tak průzkumu bulvární ráz.

Výbor projednávání otázky interního průzkumu přerušil do příštího čtvrtka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…