Ministr Stropnický: Vojenské lesy a statky získají pozemky nezasažené municí a mohou na nich ihned dál hospodařit

22.02.2016 13:03

Vláda ve středu schválila můj návrh na využití areálu muničních skladů u Vrbětic. Ten je v současné době prázdný, veškerá munice byla ze skladů odvezena. Areál také opustili poslední vojáci. Ostrahu v současné době zajišťují pracovníci státního podniku Vojenské lesy a statky, který ve spolupráci s Armádou ČR vybudoval nové oplocení a nainstaloval elektronické zabezpečení.

Ministr Stropnický: Vojenské lesy a statky získají pozemky nezasažené municí a mohou na nich ihned dál hospodařit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Nyní dojde Vojenskými lesy a statky k odkupu a směně pozemků a vyřeší se tak současná roztříštěnost vlastnických vztahů, kdy část pozemků vlastní státní instituce, obce, soukromé firmy nebo jednotlivci. Ti tak výměnou získají pozemky nezasažené municí a mohou na nich ihned dál hospodařit.

Ve Vrběticích působily prakticky všechny součásti armády, celkem se jich za 15 měsíců vystřídalo téměř 7 000. Byli to nejen příslušníci pozemních sil, ale i vzdušných sil, logistiky či Velitelství výcviku – Vojenské akademie a také vojenští policisté. Naplánovat takto rozsáhlé nasazení a skloubit jej s dalšími úkoly v rámci zahraničních operací, mezinárodních závazků a potřeb výcviku nebylo rozhodně jednoduché, musím poděkovat všem, kteří se na tom podíleli. Více než roční přítomnost vojáků je tak u konce…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…