Ministr Stropnický: Zmenšení újezdu proběhlo úspěšně a neslyšel jsem žádné katastrofické zprávy

20.05.2016 8:34

Martin Stropnický a zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor Jaroslav Kocián jednali ve čtvrtek 19. května v Karlových Varech s hejtmanem Martinem Havlem a poté v ubytovacím zařízení Dlouhá se starosty obcí z okolí vojenského újezdu Hradiště.

Ministr Stropnický: Zmenšení újezdu proběhlo úspěšně a neslyšel jsem žádné katastrofické zprávy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Odjíždím s dobrým pocitem, že zmenšení újezdu proběhlo úspěšně a neslyšel jsem žadné katastrofické zprávy," shrnul jednání ministr a doplnil: „Dílčí připomínky některých starostů budeme společně se státním podnikem Vojenské lesy a statky hned řešit."

Mezi desítkou přítomných zástupců obcí byly poprvé i starostky Bražce a Doupovského Hradiště. Jedná se o dvě nové obce, které vznikly v lednu letošního roku po zmenšení újezdu o patnáct procent.

Tématem jednání na krajském úřadu byl i možný vznik vodního díla Hlubocká pila. To by ale svým umístěním uprostřed újezdu výrazně ovlivnilo výcvikové možnosti armády. Obě strany se dnes dohodly na budoucím vzniku společné studie, zda a jak by mohly koexistovat funkční výcvikový prostor a vodní dílo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…