Ministr Stropnický na návštěvě Indie

20.02.2015 13:22

Ministr obrany Martin Stropnický je na třídenní pracovní návštěvě Indie. Na letecké výstavě Aero India otevřel stánek české společnosti Aircraft Industries a sešel se s indickým ministrem obrany Monaharem Parrikarem. Kromě aktuální bezpečnostní situace ve světě hovořili o možných dodávkách českých zbrojních firem indické armádě.

Ministr Stropnický na návštěvě Indie
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Jednání se zúčastnili také zástupci České zbrojovky a Tatra Trucks. Ministři diskutovali o chystaném tendru na dodávku nových zbraní pro indické vojáky a potvrdili pozici Tatry jako seriózního partnera.

Švédi chtějí Indii dodávat Gripeny

V expozici firmy SAAB se ministr Stropnický sešel se zástupci švédského ministerstva obrany. Při krátkém jednání navázali na nedávnou návštěvu švédského ministra Petera Hultqvista v Praze a diskutovali o možnosti využití Centra leteckého výcviku v Pardubicích. Švédská strana informovala českého ministra o plánované účasti v zakázce na dodávku stíhacích letounů indickým vzdušným silám. České zkušenosti s letouny JAS-39 Gripen popsal indickému protějšku velitel Vzdušných sil Armády ČR brigádní generál Libor Štefánik.

Ministr Stropnický navštívil také výrobní závody společnosti BEML, která zaměstnává 70 tisíc lidí a montuje vozy Tatra pro tamní armádu. V závěru podepsali zástupci obou společností memorandum o porozumění, čímž po dvou letech došlo k obnovení spolupráce.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.