Ministr Stropnický na zasedání Rady pro zahraniční věci v Bruselu

16.03.2018 22:12

Místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Martin Stropnický bude ČR zastupovat na zasedání Rady EU pro zahraniční věci (FAC), které proběhne 19. března 2018 v Bruselu. Mezi hlavní body agendy patří Ukrajina, konflikt v Sýrii, vývoj na Korejském poloostrově a role Iránu.

Ministr Stropnický na zasedání Rady pro zahraniční věci v Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Rada pro zahraniční věci (FAC) se bude zabývat aktuálními zahraničně-politickými otázkami. Zástupce Velké Británie bude informovat evropské partnery o použití vojenské bojové látky v anglickém Salisbury. Ministři zahraničních věcí členských zemí EU budou jednat o dalším rozvoji vztahů s Ukrajinou.

Za účasti zvláštního zmocněnce generálního tajemníka OSN pro Sýrii Staffana de Mistury se ministři budou věnovat syrskému konfliktu. Šéfové evropských diplomacií zhodnotí rovněž vývoj na Korejském poloostrově a budou diskutovat o roli Iránu v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.