Ministr Stropnický navštívil poprvé od svého jmenování jednotku Hradní stráže

28.11.2014 18:48

Poprvé od svého jmenování navštívil ministr obrany Martin Stropnický jednotku Hradní stráže. Její velitel, plukovník Radim Studený, představil úlohu stráže, výzbroj, ale i Hudbu Hradní stráže, která ministrovi nachystala krátké vystoupení.

Ministr Stropnický navštívil poprvé od svého jmenování jednotku Hradní stráže
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Hradní stráž je specifickým útvarem Ozbrojených sil České republiky přímo podřízeným Vojenské kanceláři prezidenta republiky. Její profesionální sbor je vybírán a doplňován z řad Armády České republiky. Působnost Hradní stráže vychází z úkolů stanovených zákonem.

Ministr Stropnický při své návštěvě vojáky pozdravil a vyjádřil obdiv k jejich práci. „Jsem na vás hrdý a obdivuji vás a vaši práci, kterou vykonáváte bezchybně. Bál bych se, abych se špatně neotočil, byl bych nervózní, ale vy vše zvládáte profesionálně a důstojně reprezentujete naši zemi při oficiálních ceremoniích,“ řekl ministr.

V doprovodu plukovníka Studeného a dalších představitelů Hradní stráže si ministr prohlédl kasárna, velitelství, ale i sklad uniforem. V něm šikovné švadleny provádí nejen žehlení a čištění, ale i drobné opravy či úpravy. Následovala prohlídka zázemí, ukázka nácviku střídání stráže a prezentace motocyklů, které doprovází oficiální návštěvy a ceremonie.

Hudba Hradní stráže ministra překvapila krátkým vystoupením, kdy zazněly skladby z populárního seriálu „Kojak“ a „Profesionálové.“ Martin Stropnický výkon ocenil potleskem. Závěrem své návštěvy převzal z rukou plukovníka Studeného knihu „Stráž na hradě pražském“ a podepsal se do kroniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.